Een nieuw avontuur, kansen en bedreigingen

In het leven heeft bij mij uitdagingen en spontaniteit altijd centraal gestaan. Altijd tijd voor avontuur is het motto. Mensen willen altijd wel verandering maar zijn tevens bang om kwijt te raken wat ze hebben. Hierdoor worden vaak de veilige keuzes gemaakt in plaats van de keuzes die mensen ergens kunnen brengen. In deze tijd zijn veel dingen niet meer zo zeker als dat vroeger was: een vast contract bij een werkgever, een koophuis/sociale huurwoning, een eigen plek om je hobby te kunnen doen, de wereld te kunnen zien, leven als een gezin van één inkomen.

Mijn adolescent schap is een rumoerige geweest met heel veel avontuur, maar dat heeft nog geen solide basis gelegd voor de toekomst. En de tijd is nu aangebroken om daar naar toe te werken, nieuwe uitdagingen aan te gaan en verder te komen met de doelen waar ik al aan werkte. Recent ben ik van Zuid-Nederland naar Noord-Nederland verhuist. Van een dure vrije huur sector woning naar een sociale huurwoning. Mijn bedrijfshalletje van daar verhuist naar hier. Bijna klaar met het verhuizen van de laatste spullen. Ik wil jullie graag meenemen in dit nieuwe avontuur.

Een nieuwe omgeving, een nieuwe baan, nieuwe plek om te wonen. Dit bied allemaal kansen om mijzelf verder te ontwikkelen naar de plek waar ik graag naar toe wil. Ik wil kansen creëren op het gebied van passief inkomen, ook wel herhalend inkomend genoemd. Het principe hierbij is dat het werk initieel wordt gedaan en dat erna met minder inspanningen de inkomsten aanblijven. Bekende principes hierin zijn: dividend van aandelen, huurinkomsten, SaaS inkomsten, affiliated marketing. Er zijn genoeg partijen die je dingen beloven, cursussen proberen aan te smeren, etc. Voor mij wordt het gewoon het ouderwetse zelf doen en ervaren. Tevens wil ik kansen creëren voor mijn eigen koophuis op hypotheek van een salaris. Onze ouders en grootouders genoten van dit recht en ik denk dat dit nog steeds mogelijk is, mits je bereid bent, er naar toe te werken. Niks komt aanwaaien.

Naast kansen zijn er natuurlijk ook bedreigingen. Bedreigingen hoeven niet per definitie slecht te zijn, mits je er van tevoren over nadenkt. Hierbij moet je denken aan investeringen die nadelig kunnen uitpakken, dat je lui bent door de gemakken die je al hebt of dat je keuzes maakt die uiteindelijk niet trouw zijn aan jezelf.